Over Orange Ventures

Orange Venture staat voor duurzaamheid. Onze elektrische steps rijden op schone energie. Hoe mooi zou het zijn als onze windmolens zorgen dat we van A naar B komen. Die tijd is nu! Elektrische fietsen, elektrische auto’s en nu onze hypermoderne elektrische steps.

Onze elektrische steps zijn opvouwbaar en licht. Oftewel, het nieuwe slimme mobiel. Haal deze lichtgewichten uit de kofferbak, klap ze in 1 seconde uit en rijd de laatste kilometers op een opvouwbare step, naar het werk. Leg hem naast je bureau en neem hem mee naar het café.

 

Veeley made by Orange Ventures

Onze elektrische step; Veeley, is volledig door ons bedacht, uitgetekend en ontwikkeld.
Veeley is goedgekeurd voor rijden op de openbare weg in héél Europa.
Veeley is gekeurd op basis van de EU directive 168/2013. Deze wet zegt dat een gemotoriseerd voertuig moet worden gekeurd op basis van de EU directive 168/2013. Dit is dezelfde wet als auto’s, motorfietsen en brommers. Veeley valt daarmee in de categorie “snorfiets”. Dit komt mede door het geïntegreerde zadel.
Veeley is hierdoor voorzien van een COC. Een COC is een verklaring van overeenstemming met de typegoedkeuring van Europese Commissie. Het doel van dit certificaat is om het vrije verkeer van goederen, die onderworpen zijn aan homologatie en registratie, binnen de Europese Unie te waarborgen. Door middel van een COC-document verklaart de producent dat zijn voertuig voldoet aan de richtlijnen van de typegoedkeuring en bevat informatie over het voertuig, de identificatie van de producent, het typegoedkeuringsnummer, technische specificaties en andere gegevens. De inhoud van een COC wordt gedefinieerd door EU-regelgeving.

 

Skotero - ABE gekeurde elektrische steps

Skotero is ons eigen label. Een groot deel van deze elektrische steps mogen overal in Europa rijden op de openbare weg. Zo ook in Duitsland. De steps zijn ABE goedgekeurd, wat betekent dat de steps legaal mogen rijden op de Duitse wegen.

Op dit moment proberen wij onze eerste Skotero step, de Skotero Force XR goedgekeurd te krijgen voor de openbare weg in Nederland. Dit is een langdurig, zwaar traject waar we in maart 2020 zijn ingestapt. Tot op heden bevinden we ons nog steeds in dit certificeringstraject.

Orange Ventures elektrische mobiliteit